Buitengevelisolatie | Opstijgend vocht | Spouwisolatie | Buitenmuurisolatie met crepi | Premies spouwmuurisolatie | Premies dakisolatie | Premies sociale huurwoningen | Jobs*2 | Realisaties
[trustindex no-registration=google]
Ma-Vrij: 9-17u

+32 800 63 63 5

close
Home » Spouwmuurisolatie Wichelen

Spouwmuurisolatie Wichelen

Op zoek naar spouwmuurisolatie Wichelen? Een isolatiebedrijf voor spouwisolatie Wichelen? Het is steeds belangrijker om de stookkosten in Wichelen te beperken. Momenteel gaat veel aandacht uit naar zonnepanelen en warmtepompen, maar muurisolatie is net zo belangrijk. Om efficiënt om te gaan met energie is de woning isoleren een voorname prioriteit. Het is goed voor het milieu en uw portemonnee. Met de investering in spouwisolatie in de vorm van EPS of polystyreen gaat u jaarlijks een flink bedrag besparen op de energiefactuur. Gelet op de gunstige terugverdientijd van ongeveer 4 jaar is deze investering zeker de moeite waard.

De meeste mensen zullen de term spouwmuurisolatie al eens gehoord hebben. U wellicht ook. Maar weet u ook of u er baat bij heeft in uw geval? Wellicht dienen we eerst uit te leggen wat het precies is? Pas daarna kunnen we een antwoord geven op de vraag of het in uw specifieke situatie haalbaar is, en of het ook u een financieel voordeel oplevert. Mocht dat niet zo zijn, wat zijn dan verder nog de voordelen? Het komt alleen aan bod in dit artikel over spouwmuurisolatie. Leest u snel verder.

Spouwmuurisolatie Wichelen
Spouwmuurisolatie Wichelen
Spouwisolatie Lievegem

Wat is spouwmuurisolatie?

Een buitenmuur van een huis bestaat doorgaans uit twee delen. Een binnenmuur en een buitenmuur. Daartussenin zit een luchtlaag van ongeveer 5 cm. Die luchtlaag is de spouw. Een muur die over een spouw beschikt, noemen we in de volksmond een spouwmuur. Maar in feite gaat het dus over twee muren. Als deze luchtlaag in de spouw niet in beweging is, zou dat op zich een perfecte isolatie zijn. Echter dat is bijna nooit het geval. Die lucht staat in contact met de buitenlucht via allerlei roosters in de muur.

Als we een huis verwarmen, wordt ook de muur verwarmd. Deze muur staat op haar beurt warmte af aan de spouwmuur. Noem het maar conventiewarmte. En vervolgens zorgt de spouw ervoor dat deze warmte wordt afgevoerd naar buiten. Zo’n 25% van de energie gaat op deze manier verloren. Geen ideale situatie zult u zeggen. De spouw is in het leven geroepen om de woning te voorzien van verse lucht en om vochtproblemen, vochtophoping door activiteit in de woning, te voorkomen. Inmiddels hebben we daar overigens andere methodes voor.

Het isoleren van de spouwmuur wordt toegepast om ervoor te zorgen dat de woning zijn warmte beter vasthoudt. Dit gebeurt vaak door de spouwmuur vol te spuiten met zeer specifieke kleine korreltjes, waardoor de lucht in de spouwmuur niet langer meer in beweging is, en zijn isolerende werking kan doen. De korreltjes mogen zelf geen vocht opnemen want dan gaan ze zelf een koudebrug vormen en dat willen we juist voorkomen. Als dat namelijk het geval is gaat er toch weer warmte stromen van binnen naar buiten.

Waarom investeren in spouwmuurisolatie?

Een investering in spouwmuurisolatie Wichelen kan om vele redenen aan de orde zijn. Voor de meeste mensen zal het zo zijn dat ze hun energiekosten omlaag willen brengen. Spouwmuurisolatie zal u gauw honderden euro’s per jaar besparen op de energiefactuur. Het wooncomfort wordt verbeterd doordat de woning in de winter een stuk warmer blijft, en in de zomer koeler! Dat laatste weten veel mensen niet, maar isolatie werkt beide kanten uit natuurlijk. De zomerwarmte zal ook veel lastiger de woning binnen komen. Het is wel zaak om een goede ventilatie aan te leggen, want anders krijgen we op den duur een ongezonde binnenlucht. De verhalen dat spouwmuurisolatie vochtproblemen kan veroorzaken berusten op fabeltjes. Goede ventilatie is altijd nodig in een woning. Dat dient echter niet via de spouwmuur te gebeuren. Dat is achterhaald.

ATG Gecertificeerd isolatiebedrijf

ATG gecertificeerd plaatser van spouwmuurisolatie met polystyreen parels of EPS parels.

BCCA Gecertificeerd isolatiebedrijf

BCCA certificatie voor onafhankelijk vastgesteld vertrouwen in gekwalificeerde dienstverlening.

Offerte Aanvragen

De muur na isoleren om te kunnen genieten van een lagere energiefactuur?
Vraag hier uw offerte aan

Isolatie FAQ

Welke premie is er voor spouwmuurisolatie?

Met een eindfactuur in 2021 bedraagt de premie 5 euro per m² geïsoleerde oppervlakte. Lees meer over de premie, voorwaarden en procedure op Vlaanderen.be. Een gecertificeerd inspecteur na-isolatie spouwmuur in dienst bij een gecertificeerde firma kijkt na of uw woning in aanmerking komt voor de premie. Onze verkopers hebben allen de nodige opleidingen gevolgd en examen succesvol afgelegd om deze titel van gecertificeerd inspecteur na-isolatie te mogen dragen. Nu-Isoleren.be is een gecertificeerde firma dus dat is ook een vinkje op de lijst. Als gecertificeerd bedrijf verzorgen we de eerste aanvraag en als alle papierwerk afgehandeld is, verzendt Nu-Isoleren.be u de nodige premiedocumenten voor de afhandeling van uw premie aanvraag bij Fluvius. Uw netbeheerder Fluvius verzorgt de uiteindelijke uitbetaling van de premie.

Waarom zou ik de muur na isoleren?

Kil gevoel in huis, koude muren en een onaangenaam comfort? Dan lijkt het wel dat uw spouwmuren niet geïsoleerd zijn. Dit komt vaak voor in huizen van 1930 tot 1975.van 1945 tot 2000. U laat dan een enorme mogelijkheid liggen om te besparen op uw energiefactuur. Een gemiddelde gezin zonder woning isolatie verliest veel warmte via en verbruikt per jaar maar liefst voor 3000 kWh per jaar aan energie. Hetzelfde gemiddelde gezin met een goed geïsoleerd huis heeft maar 1250 kWh nodig voor energie. Dat verschilt al snel enkele honderden euro’s per jaar. De meeste huizen zijn eenvoudig te isoleren zonder verbouwing. Spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant in de muur gespoten en is in enkele uren klaar. Binnen ontstaat er geen stof of vuiligheid. Isoleren verbetert het comfort van uw woning: minder damp op de ramen, warmere vloeren en minder geluidsoverlast van buiten.

Wanneer kan spouwmuurisolatie niet toegepast worden?

Spouwmuurisolatie kan niet geinjecteerd worden wanneer de spouw sterk vervuild is. Een gelijkmatige verdeling van de parels is essentieel om een degelijke isolatie te garanderen. Wanneer resten van mortel of puin aanwezig zijn in de spouw ontstaan er koudebruggen. Dit kan resulteren in vocht of schimmelplekken.

Is Nu-Isoleren.be ATG gecertificeerd?

Nu-isoleren.be beschikt over de nodige certificering ATG die van ons uw ideaal isolatiebedrijf maken. 100% tevredenheid gegarandeerd!

Vraag Uw Offerte Aan

  Wat vertellen onze klanten?

  Klanten Ervaringen

  Spouwmuurisolatie Wichelen injecteren?

  Nu-Isoleren.be is u graag van dienst. Snelle opvolging verzekerd.
  De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

  Vraag Hier Uw Offerte Aan

  Toonaangevend In Kwaliteit

  Onze Isolatie Merken

  Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

  • Energiebesparend: de opgewekte energie blijft langer in huis.
  • Een energiezuinig huis krijgt een betere energielabel score.
  • Het betreft niet ingrijpende werkzaamheden, geen sloopwerk nodig.
  • Snel klaar: spouwmuurisolatie is vaak in één dag klaar
  • U heeft vaak recht op een energiepremie.
  • De isolatie heeft bijkomend ook een geluidsisolerend effect, zoals minder straatlawaai.
  • Verhoogt het comfort ’s winters én ’s zomers. U houdt namelijk ook de hitte buiten.
  • De terugverdientijd van deze investering bedraagt ongeveer 3 tot 5 jaar, de premies meegerekend.
  • We zetten de voordelen van spouwmuurisolatie even voor u op een rijtje:25% minder warmteverlies via de spouwmuur.
  Welk materiaal kies ik voor mijn spouwmuurisolatie?
  Hier spelen een aantal factoren:
  • Voegen: Afhankelijk van de dikte van uw voegen zijn er meer of minder opties mogelijk.
  • Breedte van de spouw: In een spouw kan er minder isolatiemateriaal. Als er weinig plaats is, kiest u beter voor een hoger isolerend vermogen. Het ene materiaal is ook beter geschikt voor een smalle spouw dan een ander.
  • Het doel: Wilt u enkel thermisch isoleren of wilt u ook het geluid dempen? Steen- en glaswol isoleren akoestisch het best.
  Grondige controle van de spouwmuur

  Om problemen achteraf te voorkomen is het zeer belangrijk dat u vooraf de spouw grondig laat controleren door een gespecialiseerd bedrijf. Voor deze controle heeft u echt een firma nodig die hier met gespecialiseerde apparatuur mee aan de slag gaat. Alleen dan kunnen we een betrouwbaar verslag uitbrengen over de conditie van de spouwmuur én of isoleren zinvol is in uw situatie.

  Wat kost spouwmuurisolatie in Wichelen?

  De kostprijs van spouwmuurisolatie Wichelen is een voorname factor. Het is belangrijk deze werkzaamheden door een gespecialiseerd én ook erkend bedrijf uit te laten voeren. Alleen zij beschikken over de juiste apparatuur waardoor de klus veilig en efficiënt kan worden uitgevoerd. Neem dus geen algemene aannemer in de arm.

  De kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Zo dient er rekening te worden gehouden met de bereikbaarheid van de muren, het geveloppervlak, de spouwbreedte (3-5 cm), de moeilijkheidsgraad en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Ook het type isolatiemateriaal (er zijn globaal drie soorten) speelt een rol. Het is daarom gebruikelijk dat een adviseur vooral in een inspectie bij u thuis uitvoert, meteen een spouwmuurcontrole kan uitvoeren, en daarna een offerte op maat maakt voor u. Als u toch graag een indicatie heeft voordat u verdere stappen wilt ondernemen snappen we dat.

  De totale kosten voor een spouwmuurisolatie zijn opgebouwd uit werkuren en materiaalkosten. Het uurtarief voor spouwmuurisolatie ligt meestal tussen €25 en €45. Voor het materiaal mag u rekenen op ongeveer €15 per m2, afhankelijk van het materiaal.

  Welke soorten isolatiemateriaal zijn er?

  Afhankelijk van de situatie ter plaatse wordt gekozen voor een bepaald materiaal. Elk huis is verschillend en daarom hebben we gelukkig keuze uit drie soorten isolatiemateriaal dat voor de spouwmuurisolatie gebruikt kan worden.

  • Isolatie met gespoten Purschuim.
  • Isolatie met EPS parels (korreltjes)
  • Isolatie met glaswol.

  Elk materiaal heeft zijn voor en nadelen dat samen met de installateur besproken zal worden wanneer hij zijn offerte en advies uitbrengt. Alle soorten hebben een gelijkwaardige isolatiewaarde en zijn ook kwalitatief gelijkwaardig. De keuze voor een bepaald materiaal hangt af van het geveltype, het type steen, de voegbreedte, maar ook de dikte van de spouw. Voor een goede isolatie is minimaal 3cm nodig. Woningen waarbij de spouw op plaatsen vervuild is met cementbaarden of ander gruis vormen ook een probleem. Ook dan dient gekozen te worden voor het juiste materiaal om te isoleren.

  Wanneer is spouwmuurisolatie onmogelijk?

  We moeten eerlijk zijn. Het zal niet voor ieder huis lukken om spouwmuurisolatie toe te passen. Meestal zijn er wel alternatieve oplossingen mogelijk. We kijken eerst even naar mogelijke problemen die we tegen kunnen komen:

  • De spouwmuur ontbreekt. Huizen van vóór 1920 hebben vaak geen spouwmuur. Helaas is het bijna onmogelijk om hier een goedkope oplossing voor te bedenken. U moet dan denken aan het metselen of op een andere manier plaatsen van extra wanden. Dat gebeurt meestal aan de binnenkant. Uw kamers worden hierdoor een aantal centimeters kleiner. Doe dit alleen in combinatie met een grondige renovatie is ons advies.
  • De gevelstenen zijn niet bestand tegen weersinvloeden zoals slagregens, of tegen vorst. Sommige stenen zijn oud en poreus geworden waardoor ze vocht op beginnen te nemen. Afbrokkelen onder invloed van zon en vorst is het gevolg. Vochtige stenen zorgen daarnaast voor koude bruggen. Impregneren van de buitenmuren kan in dit geval een oplossing zijn.
  • De spouw is te dun. Ook dit komt voor. Voor een goede isolatie is minimaal 3 cm dikte nodig. Hoe breder de spouw en hoe meer isolatiemateriaal dat erin kan, hoe beter natuurlijk.
  • De spouw is vervuild. Bij sterke vervuiling van de spouw met cement en puin kan het ook onmogelijk zijn om goed te isoleren. Als plekken niet geïsoleerd kunnen worden is het hele effect weg. De kans op koudebruggen, en vochtplekken is hier groot. Wellicht zal hier eerst aandacht aan besteed moeten worden bij een renovatie voordat een moderne spouwmuurisolatie tot de mogelijkheden behoord.
  Hoe weet u of uw woning beschikt over een spouwmuur?

  Het is een vraag die we regelmatig krijgen. Het is ook niet altijd even goed zichtbaar, en als de woning al wat ouder is, is het niet zo logisch dat er een spouwmuur aanwezig is. Hier zijn wat dingen om u te helpen:

  • Het bouwjaar van de woning. Woningen van voor 1920 hebben in principe géén spouwmuur, omdat het rond die tijd is uitgevonden. De modernste woningen van na 1980 beschikken zelfs vaak al over een geïsoleerde spouwmuur. En in dat geval heeft u geluk natuurlijk.
  • Op de bouwplannen van uw woning is vaak te zien of er sprake is van een buiten en binnenmuur, en dus een spouw ertussen.
  • De dikte van een muur op zich kan ook al een indicatie zijn. Als uw woning beschikt over muren van 30cm of meer dik, dan is er waarschijnlijk een spouw aanwezig, en twee halfsteens muren. Muren die dunner dan 20cm zijn, hebben wellicht geen spouw.
  • Zelf een gaatje boren. Neem de proef op de som en ontdek het zelf. Als u merkt dat de boor na 10 cm ineens naar binnen schiet, dan zit u in het spouw gedeelte. Het gat vult u eenvoudig weer op, of laat u zitten voor als de isolatieploeg langskomt.
  • Er zijn verluchtingsroosters of open voegen aanwezig. Als dit het geval is mag u ervan uit gaan dat er een spouw aanwezig is, en dat spouwmuurisolatie voor u een optie is.

   

  Spouwmuurisolatie en de ATG?

  De laatste jaren is er heel wat onderzocht in de sector van spouwmuurisolatie. De materialen en de methodes zijn steeds beter geworden. Daaruit is de ATG reglementering voortgekomen. Dit is de Algemene Technische Goedkeuring voor spouwmuren. Welke factoren spelen een rol?

  • Een woning moet vooraf geschikt bevonden worden om te mogen isoleren volgens een vastgestelde spouwmuurisolatiemethode.
  • Het isolatiemateriaal moet geschikt zijn voor gebruik in een spouwmuur.
  • De installateur en/of de vakman die het materiaal komt installeren moet erkend zijn. Ze dienen hiervoor opleidingen te volgen en dienen geslaagd te zijn voor het examen.
  • De apparatuur die de installateur gebruikt is voorgeschreven door de ATG-houder, in België is dat de BUtgb vzw. Deze instantie mag controleren of bedrijven voldoen aan alle gestelde eisen, ofwel de STS richtlijnen.
  • De manier waarop alles wordt aangebracht is nauwkeurig in een procedure beschreven. Bedrijven die ATG goedgekeurd zijn, zullen kwaliteit afleveren volgens de EU-richtlijnen.
  • Er wordt een lijst met bedrijven uitgegeven die ATG gecertificeerd zijn. Ook te vinden bij de BUtgb.
  Hoe kiest u uw isolatiebedrijf in Wichelen?

  We hebben het al een paar keer aangehaald. Spouwmuurisolatie Wichelen is niet voor doe-het-zelvers. De regelgeving is steeds duidelijker geworden. Als u een energiepremie wenst te ontvangen, kies dan voor een ATG goedgekeurde firma. Alleen bedrijven die op die lijst staan zijn het waard om een offerte bij aan te vragen. Bij deze bedrijven zit de specialistische kennis om een dergelijke klus tot een goed einde te brengen. Stelt u zich eens voor: hoe moet een foutief aangebracht isolatiemateriaal uit de spouwmuur verwijderd worden? Dat is gewoonweg niet mogelijk. Als u laat isoleren moet het meteen goed gebeuren. Als niet de hele spouwmuur volgespoten is en er zijn plekken niet gedaan, is de hele operatie voor niets geweest.

  Uiteraard gaat u offertes vergelijken. Wij doen er dan ook alles aan om u een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden. Zorg er wel altijd voor dat u een correcte vergelijking maakt en weet dat er veel kaf tussen het koren zit. Luister altijd naar meerdere specialisten, want niet iedereen is even goed op de hoogte van wat er met spouwisolatie mogelijk is. Als u prijzen gaat vergelijken, vergelijk dan grondig.

  Kies zeker voor een gecertificeerd isolatiebedrijf Wichelen zoals Nu-Isoleren.be uit Oost-Vlaanderen.  Enkel zo kan u in aanmerking komen voor de premie.

  Hoe snel kan u uw spouwisolatie terugverdienen?

  Vaak heeft u al na 2 jaar uw initiële investering gerecupereerd. Afhankelijk van de factoren die meespelen kan dit oplopen tot maximaal 7 jaar. 

  Vraag vandaag nog uw offerte aan voor spouwmuurisolatie

  Mocht u vragen hebben over spouwmuurisolatie, of graag een offerte van ons ontvangen neem dan contact met ons op. We maken dan een afspraak om zo snel mogelijk iemand langs te sturen om wat opmetingen en onderzoek bij u thuis uit te voeren. Op die manier kunnen wij u een offerte op maat aanbieden.

  Spouwmuurisolatie in Wichelen plaatsen?

  Isolatiebedrijf Nu-Isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
  De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

  Vraag Hier Uw Offerte Aan
  Reviews page