Soorten isolatie | Premies spouwmuurisolatie | Premies dakisolatie | Premies sociale huurwoningen | Jobs*2 | Realisaties
close
Home » EPS parels polystyreen korrels

EPS parels - Polystyreen korrels

Op zoek naar een volwaardig isolatiemateriaal dat zowel in plaatvorm als in kleine korrels verkrijgbaar is? Dan zit je goed met EPS. Deze parels isoleren uitstekend en zijn uiterst betaalbaar. Logisch dus dat dit isolatiemateriaal vandaag de dag veelvuldig in heel wat bouw- en isolatieprojecten verwerkt is.

EPS isolatieplaten: wat is het? 

Zoals aangehaald zijn er ook EPS parels, maar we lichten er eerste even de isolatieplaten uit. EPS staat trouwens voor geëxpandeerd polystyreen, beter gekend onder de naam piepschuim. Deze platen worden gemaakt van polystyreenkorrels die in een mal door de warmte gaan uitzetten en zo gaan kleven. Dit zorgt voor luchtbelletjes, waardoor een isolatieplaat heel veel lucht bevat. Zowat 98% van een isolatieplaat in EPS is lucht, meteen ook de reden waarom dit zo goed isoleert. Bovendien zijn deze platen uiterst licht, waardoor deze makkelijk te installeren vallen. Het spreekt voor zich dat lucht ook betaalbaar is en EPS platen zijn dan ook niet duur.

Waar kunnen deze platen gebruikt worden?

EPS platen zijn multi-inzetbaar. Zowel voor vloeren, muren als daken komen ze van pas. Gezien de betaalbaarheid is het een populair materiaal. De platen zijn verkrijgbaar met of zonder tanden en groeven. Kies je voor exemplaren met tanden en groeven, dan zijn deze iets duurder, maar de isolatie kan wel naadloos afgewerkt worden. Je geniet dus van een betere isolatie en koudebruggen worden op deze manier vermeden. Beschik je over een spouwmuur en wil je deze optimaal isoleren, dan grijp je beter naar de EPS parels.

Je merkt het EPS isolatieplaten zijn breed inzetbaar. Muren, maar ook spouwmuren kunnen ermee geïsoleerd worden. Ook daken vallen makkelijk te isoleren met dit materiaal. Aangezien deze platen geen vocht opnemen, kunnen ze ook in vochtige ruimtes als badkamers hun meerwaarde bewijzen.

Spouwmuurisolatie
EPS isolatieplaten

Waarom opteert u voor EPS isolatieplaten?

Kiest u voor EPS isolatie, dan kiest voor:

  • Een goedkope isolatie die je zowel zelf als door vakmensen kunt laten plaatsen.
  • Een licht materiaal dat makkelijk te verwerken is.
  • Een hoge isolatiewaarde, waardoor je voor weinig geld, heel veel isolatie krijgt.
  • EPS is ongevoelig voor vocht.
  • EPS is schimmelvrij.
  • Er kan heel wat druk gezet worden op EPS. Dit wil zeggen dat je er makkelijk over kunt lopen.

Zijn er ook nadelen verbonden aan dit isolatiemateriaal? Wel, echt duurzaam is EPS niet. Het basismateriaal is kunststof en er zijn opties die milieuvriendelijker zijn. Bij de fabricage komen chemische producten aan te pas, dus echt ecologisch is het niet. Anderzijds valt het materiaal wel makkelijk te recycleren. Omdat het materiaal niet samen te drukken valt, is het minder flexibel inzetbaar dan bijvoorbeeld glaswol.

Wat is het verschil tussen EPS en XPS?

Sta je voor de keuze tussen isolatieplaten, dan is er de keuze tussen XPS en EPS. Het grote verschil? De structuur! Terwijl EPS typisch bestaat uit bolletjes, heeft XPS een schuimstructuur. XPS neemt daardoor nog minder vocht op en kan ook tegen meer druk. Nadeel is wel dat XPS een stuk duurder is dan EPS.

Wat kosten EPS platen?

De kostprijs van de platen hangt af van de dikte van de plaat. Hoe dikker de platen, hoe beter de isolatie, hoe duurder.

Aan de slag met EPS parels

EPS parels vormen een alternatief voor de isolatieplaten. Zeker bij het na-isoleren van bestaande woningen, komen deze parels van pas. Ze kunnen perfect in bestaande spouwmuren geïnjecteerd worden. Ook deze parels zorgen voor een uitstekende isolatie en zijn vochtwerend. Hoewel het materiaal niet echt milieuvriendelijk is, zijn de parels wel 100% recycleerbaar.

Eigenlijk zijn EPS parels niets anders dan kleine isomobolletjes die uit water- en koolstof bestaan. Ze worden via gaten in de voegen van muren geblazen.

ATG Gecertificeerd isolatiebedrijf

ATG gecertificeerd plaatser van spouwmuurisolatie met polystyreen parels of EPS parels.

BCCA Gecertificeerd isolatiebedrijf

BCCA certificatie voor onafhankelijk vastgesteld vertrouwen in gekwalificeerde dienstverlening.

Offerte Aanvragen

De muur na isoleren om te kunnen genieten van een lagere energiefactuur?
Vraag hier uw offerte aan

Isolatie FAQ

Welke premie is er voor spouwmuurisolatie?

Een gecertificeerd inspecteur na-isolatie spouwmuur in dienst bij een gecertificeerde firma kijkt na of uw woning in aanmerking komt voor de premie. Onze verkopers hebben allen de nodige opleidingen gevolgd en examen succesvol afgelegd om deze titel van gecertificeerd inspecteur na-isolatie te mogen dragen. Nu-Isoleren.be is een gecertificeerde firma dus dat is ook een vinkje op de lijst. Als gecertificeerd bedrijf verzorgen we de eerste aanvraag en als alle papierwerk afgehandeld is, verzendt Nu-Isoleren.be u de nodige premiedocumenten voor de afhandeling van uw premie aanvraag via www.mijnverbouwpremie.be.

 

De Vlaamse overheid zorgt voor de uiteindelijke uitbetaling van de premie.

 

Mijn Verbouw Premie is sinds 1 juli 2022 de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende investeringenVanaf 1 oktober 2022 kunt u de premie online aanvragen via het digitaal loket. U kunt Mijn VerbouwPremie niet op papier aanvragen. Bent u hier niet voldoende mee vertrouwd, dan kunt u het woonloket van uw gemeente contacteren om u te helpen bij uw aanvraag.

 

  • • De premie kunt u voor eenzelfde gebouw voor iedere categorie van werken afzonderlijk of voor meerdere categorieën van werken in 1 keer samen aanvragen.
  • • De behandeltermijn bedraagt maximaal 8 maanden en de premie wordt na maximaal 12 maanden uitbetaald. Uiteraard wordt ernaar gestreefd dossiers zo snel mogelijk te behandelen en uit te betalen.
  • • U moet uw aanvraag uiterlijk 2 jaar na de datum van de laatste factuur (=eindfactuur) indienen. Enkel de voorschot- en tussentijdse facturen met factuurdatum binnen de 2 jaar voor de aanvraagdatum van de premie, komen in aanmerking voor de berekening van het premiebedrag.

Waarom zou ik de muur na isoleren?

Kil gevoel in huis, koude muren en een onaangenaam comfort? Dan lijkt het wel dat uw spouwmuren niet geïsoleerd zijn. Dit komt vaak voor in huizen van 1945 tot 2000. U laat dan een enorme mogelijkheid liggen om te besparen op uw energiefactuur. Een gemiddelde gezin zonder woning isolatie verliest veel warmte via en verbruikt per jaar maar liefst voor 3000 kWh per jaar aan energie. Hetzelfde gemiddelde gezin met een goed geïsoleerd huis heeft maar 1250 kWh nodig voor energie. Dat verschilt al snel enkele honderden euro’s per jaar. De meeste huizen zijn eenvoudig te isoleren zonder verbouwing. Spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant in de muur gespoten en is in enkele uren klaar. Binnen ontstaat er geen stof of vuiligheid. Isoleren verbetert het comfort van uw woning: minder damp op de ramen, warmere vloeren en minder geluidsoverlast van buiten.

Wanneer kan spouwmuurisolatie niet toegepast worden?

Spouwmuurisolatie kan niet geinjecteerd worden wanneer de spouw sterk vervuild is. Een gelijkmatige verdeling van de parels is essentieel om een degelijke isolatie te garanderen. Wanneer resten van mortel of puin aanwezig zijn in de spouw ontstaan er koudebruggen. Dit kan resulteren in vocht of schimmelplekken.

Is Nu-isoleren.be ATG gecertificeerd?

Nu-Isoleren.be beschikt over de nodige certificering ATG die van ons uw ideaal isolatiebedrijf maken. 100% tevredenheid gegarandeerd!

Vraag Uw Offerte Aan

    Wat vertellen onze klanten?

    Klanten Ervaringen

    EPS parels - Polystyreen korrels injecteren?

    Nu-Isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
    De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

    Vraag Hier Uw Offerte Aan

    Toonaangevend In Kwaliteit

    Onze Isolatie Merken

    Waarom kiezen voor EPS parels?

    Overweeg je om een spouwmuur te na-isoleren, dan bieden EPS parels heel wat voordelen. Zo beschikken EPS parels: De lambdawaarde van deze parels is laag, wat garant staat voor een hoog thermisch isolatievermogen. De parels gaan ook zeer lang mee, zonder dat de isolatie erop achteruit gaat. Let wel op: er zijn EPS parels die over verschillende isolatiewaarden beschikken. De HR++ parels staan garant voor de beste isolatie. Ook zwarte parels isoleren over het algemeen beter dan witte.
    • Een stevige isolatiewaarde.De lambdawaarde van deze parels is laag, wat garant staat voor een hoog thermisch isolatievermogen. De parels gaan ook zeer lang mee, zonder dat de isolatie erop achteruit gaat. Let wel op: er zijn EPS parels die over verschillende isolatiewaarden beschikken. De HR++ parels staan garant voor de beste isolatie. Ook zwarte parels isoleren over het algemeen beter dan witte.
    • Makkelijk te recycleren. EPS parels vallen volledig  te recycleren.Ze vormen ook geen enkel risico voor je gezondheid.
    • Vochtwerend. EPS parels kunnen uitstekend tegen vocht. Schimmel en rot krijgen dus amper kans. Het materiaal ademt, waardoor opgenomen vocht alsnog kan ontsnappen. Zo worden heel wat vochtproblemen voorkomen.
    Wat kost het aanbrengen van EPS parels?

    De prijs hangt samen met de breedte van de spouw, de totale muuroppervlakte en de bereikbaarheid. Ga uit van een prijs van om en bij de 25 euro per vierkante meter. Als je weet dat je door deze parels zo’n 25% kunt besparen op je energiefactuur, dan weet je ook dat je deze investering snel kunt terugverdienen. Gemiddeld heb je investering in EPS parels na een 4-tal jaar gerecupereerd.

    Welke (spouw)muren komen in aanmerking voor EPS parels?

    Niet elke spouwmuur is geschikt om te worden gevuld met parels. Je spouwmuur moet aan de volgende vereisten voldoen:

    • De spouw moet minstens 3 cm breed zijn. Vanaf 5 cm komt uw spouwmuur in aanmerking voor de premie.
    • De gevel moet in perfecte staat zijn. Barsten en scheuren zijn uit den boze. Anders geef je vocht en wind vrij spel en die tasten de parels aan. Het vocht en de wind tasten vooral je gevel verder aan. De druk veroorzaakt door de natuurelementen wordt niet langer opgevangen door de spouw want deze zit vol. De gevel is nu onderhevig aan een zwaardere belasting en de scheuren en barsten kunnen verder barsten. 
    • De spouw mag niet zwaar vervuild zijn.
    • De muur is gebouwd met een vorst bestendige baksteen of is voorzien van een vorstbestendige bekleding.
    Welke alternatieven zijn er voor EPS parels? ?

    Zijn er volwaardige alternatieven voor EPS parels? In principe wel. PUR en glaswol kunnen perfect als alternatief gebruikt worden. EPS is wel het enige materiaal dat voor 100% te recycleren valt. Bovendien zijn de parels ook het meest opgewassen tegen vocht. Op het vlak van brandveiligheid en geluidsisolatie scoren ze dan weer net wat minder.

    Hoe kiest u uw isolatiebedrijf?

    Uiteraard gaat u offertes vergelijken. Wij doen er dan ook alles aan om u een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden. Zorg er wel altijd voor dat u een correcte vergelijking maakt en weet dat er veel kaf tussen het koren zit. Luister altijd naar meerdere specialisten, want niet iedereen is even goed op de hoogte van wat er met spouwisolatie mogelijk is. Als u prijzen gaat vergelijken, vergelijk dan grondig.

    Kies zeker voor een gecertificeerde firma.  Enkel zo kan u in aanmerking komen voor de premie.

    Wat kosten EPS parels of polystyreen korrels?

    Een standaardprijs kleven op een EPS of polystyreen islolatie is niet makkelijk. Er komen immers heel wat factoren bij kijken. Denk maar aan de breedte van de spouw, de te isoleren oppervlakte, de bereikbaarheid, de moeilijkheidsgraad en het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Wij maken u met een plezier een offerte op maat. 

    EPS of polystyreen plaatsen?

    Nu-Isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
    De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

    Vraag Hier Uw Offerte Aan
    5/5 - (69 votes)