Opstijgend vocht | Spouwisolatie | Buitenmuurisolatie met crepi | Premies spouwmuurisolatie | Premies dakisolatie | Premies sociale huurwoningen | Jobs*2 | Realisaties
close
Home » Opstijgend vocht buitenmuur behandelen

Opstijgend vocht buitenmuur behandelen

Opstijgend vocht kan vochtproblemen vormen in een woning en is een veelvoorkomende en vaak onderschatte zorg voor huiseigenaren. Deze problemen kunnen variëren van condensatie en schimmelvorming tot structurele schade aan het gebouw. De aanwezigheid van vocht kan niet alleen esthetische en gezondheidsproblemen veroorzaken, maar ook de levensduur van het gebouw aanzienlijk verkorten.

Het is belangrijk te weten welke types van vochtproblemen er zijn om de juiste remedie te kunnen opstellen.

Doorslaand vocht:

Doorslaand vocht in een gevel ontstaat wanneer regenwater de buitenste beschermende laag van een gebouw doordringt en naar binnen sijpelt. Dit kan leiden tot vochtproblemen in de binnenmuren en uiteindelijk tot schade aan de structuur van het gebouw. Het komt vaak voor bij poreuze of beschadigde gevels, ontbrekende vochtwerende lagen of slechte afdichtingen rond ramen en deuren.

Hoe kunnen we opstijgend vocht behandelen?

Impregneren van de gevel: Breng een waterafstotende laag aan op de gevel met behulp van gevelimpregnatie. Dit helpt water buiten te houden en vermindert de poreusheid van de gevel.

De gevelconstructie: Zorg voor een degelijke gevelconstructie met inachtneming van waterwerende materialen en methoden. Dit kan onder meer het gebruik van crepi zijn.

Het grondwaterpeil controleren: Een hoog grondwaterpeil kan ook bijdragen aan vochtproblemen. Zorg ervoor dat de grond rondom het gebouw goed afwatert.

 Opstijgend Vocht: Oorzaken, Gevolgen en Oplossingen

Opstijgend vocht kan niet alleen schade aan uw huis veroorzaken, maar ook gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Het is van essentieel belang om dit probleem serieus te nemen en effectieve stappen te ondernemen om het aan te pakken.

Wat is Opstijgend Vocht?

Opstijgend vocht is het fenomeen waarbij grondwater door de fundering van een gebouw omhoog trekt, waardoor muren en structuren vochtig worden. Dit kan leiden tot zichtbare schade, zoals schimmelvorming, loslatend pleisterwerk en beschadigde muurafwerking.

Hoe herkent u opstijgend vocht?

Als u vochtplekken merkt op tot 1 meter boven de grond heeft u last van opstijgend vocht.  Maar u kan het ook herkennen aan loskomende plinten, loshangend behangpapier, afbladerende verf, schimmel op de muur,…

Nu-Isoleren.be heeft reeds meerdere jaren ervaring in het detecteren van opstijgend vocht en kan u dus hierbij perfect begeleiden

Wat zijn de oorzaken van Opstijgend Vocht?

Ontbrekende of Defecte Waterkering:

Een waterkering in de gevel heeft als doel om regenwater buiten te houden en te voorkomen dat het binnendringt in de constructie van de woning.  Als deze waterkering ontbreekt of beschadigd is, kan grondwater vrijelijk omhoog trekken.

Capillaire Werking

Bouwmaterialen zoals bakstenen en beton hebben capillaire eigenschappen, waardoor ze water kunnen absorberen. Dit draagt bij aan het opstijgende vochtprobleem.

Slechte Ventilatie

Onvoldoende ventilatie kan de vochtigheidsgraad in uw huis verhogen, waardoor opstijgend vocht wordt verergerd.


Vraag Hier Uw Offerte Aan

Wat zijn de gevolgen van Opstijgend Vocht?

Schimmelvorming

Het vocht biedt een ideale omgeving voor schimmelgroei, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen.

Aantasting van Materialen

Opstijgend vocht kan leiden tot schade aan structurele materialen, zoals hout, en de algehele stabiliteit van uw huis in gevaar brengen.

Esthetische Schade

Afbladderend schilderwerk, beschadigd pleisterwerk en lelijke vochtplekken kunnen de esthetiek van uw huis aantasten.

Wat zijn de oplossingen voor Opstijgend Vocht

Waterkering Plaatsen

Het installeren van een effectieve waterkering kan het binnendringen van grondwater stoppen.

Goede Ventilatie

Zorg voor voldoende ventilatie in uw huis om vochtproblemen te verminderen.

Injecteren van Hydrofobe Vloeistoffen

Het injecteren van hydrofobe middelen in de muur kan voorkomen dat water omhoog trekt. De professionele producten van Remmers en de ervaring van Nu-Isoleren.be zijn hierbij uw partner.  We injecteren uw muren elke 8 a 10 cm afstand om zo een stevige vochtwerende laag aan te brengen die het vocht zal verhinderen om nog verder te uw muur te infecteren.

Het plaatsen van een zoutwerend membraan zorgt ervoor dat nieuwe muurzouten zich niet minder gemakkelijk hechten aan uw muur.  Er kan onmiddellijk erna opnieuw pleisterwerk aangebracht worden.  Een dienst die wij u ook op professionele wijze leveren. Opstijgend vocht is een serieuze kwestie die onmiddellijke aandacht vereist. Door de oorzaken te begrijpen en effectieve oplossingen te implementeren, kunt u niet alleen de schade aan uw huis minimaliseren, maar ook de gezondheid van uw gezin beschermen.

Aarzel niet om professioneel advies in te winnen als u met opstijgend vocht te maken heeft. Neem vandaag nog actie voor een gezondere en duurzamere leefomgeving. Als u uw spouwmuren isoleert in combinatie met de bestrijding van opstijgend vocht geeft u uw woning sterke, gezonde en energiezuinige muren waar uw woning een leven lang voorbaat bij heeft.

opstijgend vocht
Opstijgend vocht buitenmuur behandelen

ATG Gecertificeerd isolatiebedrijf

ATG gecertificeerd plaatser van spouwmuurisolatie met polystyreen parels of EPS parels.

BCCA Gecertificeerd isolatiebedrijf

BCCA certificatie voor onafhankelijk vastgesteld vertrouwen in gekwalificeerde dienstverlening.

Offerte Aanvragen

De muur na isoleren om te kunnen genieten van een lagere energiefactuur?
Vraag hier uw offerte aan

Isolatie FAQ

Welke premie is er voor spouwmuurisolatie?

Met een eindfactuur in 2021 bedraagt de premie 5 euro per m² geïsoleerde oppervlakte. Lees meer over de premie, voorwaarden en procedure op Vlaanderen.be. Een gecertificeerd inspecteur na-isolatie spouwmuur in dienst bij een gecertificeerde firma kijkt na of uw woning in aanmerking komt voor de premie. Onze verkopers hebben allen de nodige opleidingen gevolgd en examen succesvol afgelegd om deze titel van gecertificeerd inspecteur na-isolatie te mogen dragen. Nu-Isoleren.be is een gecertificeerde firma dus dat is ook een vinkje op de lijst. Als gecertificeerd bedrijf verzorgen we de eerste aanvraag en als alle papierwerk afgehandeld is, verzendt Nu-Isoleren.be u de nodige premiedocumenten voor de afhandeling van uw premie aanvraag bij Fluvius. Uw netbeheerder Fluvius verzorgt de uiteindelijke uitbetaling van de premie.

Waarom zou ik de muur na isoleren?

Kil gevoel in huis, koude muren en een onaangenaam comfort? Dan lijkt het wel dat uw spouwmuren niet geïsoleerd zijn. Dit komt vaak voor in huizen van 1930 tot 1975.van 1945 tot 2000. U laat dan een enorme mogelijkheid liggen om te besparen op uw energiefactuur. Een gemiddelde gezin zonder woning isolatie verliest veel warmte via en verbruikt per jaar maar liefst voor 3000 kWh per jaar aan energie. Hetzelfde gemiddelde gezin met een goed geïsoleerd huis heeft maar 1250 kWh nodig voor energie. Dat verschilt al snel enkele honderden euro’s per jaar. De meeste huizen zijn eenvoudig te isoleren zonder verbouwing. Spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant in de muur gespoten en is in enkele uren klaar. Binnen ontstaat er geen stof of vuiligheid. Isoleren verbetert het comfort van uw woning: minder damp op de ramen, warmere vloeren en minder geluidsoverlast van buiten.

Wanneer kan spouwmuurisolatie niet toegepast worden?

Spouwmuurisolatie kan niet geinjecteerd worden wanneer de spouw sterk vervuild is. Een gelijkmatige verdeling van de parels is essentieel om een degelijke isolatie te garanderen. Wanneer resten van mortel of puin aanwezig zijn in de spouw ontstaan er koudebruggen. Dit kan resulteren in vocht of schimmelplekken.

Is Nu-Isoleren.be ATG gecertificeerd?

Nu-isoleren.be beschikt over de nodige certificering ATG die van ons uw ideaal isolatiebedrijf maken. 100% tevredenheid gegarandeerd!

Vraag Uw Offerte Aan

  Wat vertellen onze klanten?

  Klanten Ervaringen

  Opstijgend vocht buitenmuur behandelen?

  Nu-Isoleren.be is u graag van dienst. Snelle opvolging verzekerd.
  De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

  Vraag Hier Uw Offerte Aan

  Toonaangevend In Kwaliteit

  Onze Isolatie Merken

  Opstijgend vocht behandelen?

  Nu-Isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
  De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

  Vraag Hier Uw Offerte Aan
  Reviews page