Buitengevelisolatie | Opstijgend vocht | Spouwisolatie | Buitenmuurisolatie met crepi | Premies spouwmuurisolatie | Premies dakisolatie | Premies sociale huurwoningen | Jobs*2 | Realisaties
[trustindex no-registration=google]
Ma-Vrij: 9-17u

+32 800 63 63 5

close
Home » Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie - Spouwmuur isoleren

Wat is spouwmuurisolatie?

U heeft het woord spouwisolatie horen vallen, maar eigenlijk heeft u geen idee of u er nood aan heeft of niet? Wel, spouwmuurisolatie is isolatiemateriaal dat aangebracht is in de spouw van de muur. Een spouw bestaat uit twee gelijke delen en is gemiddeld zo’n 50 mm breed. In de open ruimte tussen de twee spouwbladen wordt spouwisolatie aangebracht, dit is tussen de binnen- en buitenmuur. Het nut van een spouw? Voorkomen dat vocht van buiten naar binnen komt. Verder zorgt de lucht in de spouw ook voor bijkomende isolatie. Wilt u deze optimaliseren, dan kan er extra isolatie in de spouw aangebracht worden. Hiervoor wordt specifiek isolatiemateriaal gebruikt, dat door het leven gaat als spouwisolatie. Deze isolatie aanbrengen kan zowel tijdens het bouwen als achteraf.

Waarom investeren in spouwmuurisolatie?

Waarom investeren duizenden mensen  in spouwisolatie? Wel, omdat het geld oplevert in plaats van kost. Door beter te isoleren, gaat u immers veel minder energie verbruiken. Met een optimale spouwmuurisolatie houdt u veel centjes op zak en wordt het wooncomfort in de woning verhoogd. Besparingen tot 35% op de energiefactuur zijn geen uitzondering. In de winter geniet u van een warmere woning, terwijl uw woning in de zomer koeler aanvoelt. Een investering die u razendsnel recupereert. Honderden euro’s per jaar zijn mogelijk.

Spouwmuurisolatie
Spouwisolatie

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

De voordelen van spouwisolatie op een rijtje? Wel, de door u opgewekte warmte blijft langer in huis. Hierdoor moet u dus minder stoken. Fikse besparingen zoals hierboven aangehaald zijn dus mogelijk. Bovendien gaat u ook een stuk duurzamer te werk. Een huis dat zuiniger is, krijgt ook een beter energielabel: niet onbelangrijk bij de doorverkoop van uw huis. Bij het plaatsen van een spouw komen geen dure werken kijken en het neemt helemaal niet veel tijd in beslag. Vaak zijn er ook premies voorhanden, zodat de kosten nog meer gedrukt kunnen worden.

Zijn er ook nadelen? Vaak gaat het gerucht dat er met spouwmuren isoleren vochtproblemen gepaard gaan, maar dat is een fabeltje. Voldoet uw muur aan de minimumvoorwaarden, dan zijn vochtproblemen quasi onmogelijk. Laat uw spouw vooraf steeds grondig controleren door een gecertificeerde firma, dan worden heel wat problemen voorkomen. Goed geplaatste spouwisolatie gaat jaren mee en u heeft er helemaal geen problemen mee.

Reken op ons voor uw spouwmuurisolatie

Op zoek naar een specialist in het isoleren van spouwmuren? Gevonden! Wij zijn al jaren thuis in spouwmuurisolatie en hebben al honderden projecten tot een goed einde gebracht. Het spreekt voor zich dat we luisteren naar uw wensen en noden om vervolgens uw verwachtingen te overtreffen. Spouwmuurisolatie en het proces om deze te plaatsen heeft voor ons geen geheimen meer en wij houden onze kennis ook voortdurend up-to-date. Geregeld volgen we dan ook opleidingen om de nieuwste technieken onder de knie te krijgen. Wij werken enkel met kwalitatieve materialen die hun deugdelijkheid al lang bewezen hebben en jaren meegaan.

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk professionals die u van alle nodige info voorzien betreffende spouwmuurisolatie. Aarzel niet om al uw vragen op hen af te vuren. Zij komen ongetwijfeld met de volledige antwoorden en denken oplossingsgericht met u mee.

Wist u dat het plaatsen van spouwmuurisolatie amper tijd in beslag neemt. Vaak geniet u al binnen de dag van een fel verbeterde isolatie. Zo begint uw verstandige investering in spouwmuurisolatie onmiddellijk geld op te brengen.

ATG Gecertificeerd isolatiebedrijf

ATG gecertificeerd plaatser van spouwmuurisolatie met polystyreen parels of EPS parels.

BCCA Gecertificeerd isolatiebedrijf

BCCA certificatie voor onafhankelijk vastgesteld vertrouwen in gekwalificeerde dienstverlening.

Offerte Aanvragen

De muur na isoleren om te kunnen genieten van een lagere energiefactuur?
Vraag hier uw offerte aan

Isolatie FAQ

Welke premie is er voor spouwmuurisolatie?

Een gecertificeerd inspecteur na-isolatie spouwmuur in dienst bij een gecertificeerde firma kijkt na of uw woning in aanmerking komt voor de premie. Onze verkopers hebben allen de nodige opleidingen gevolgd en examen succesvol afgelegd om deze titel van gecertificeerd inspecteur na-isolatie te mogen dragen. Nu-Isoleren.be is een gecertificeerde firma dus dat is ook een vinkje op de lijst. Als gecertificeerd bedrijf verzorgen we de eerste aanvraag en als alle papierwerk afgehandeld is, verzendt Nu-Isoleren.be u de nodige premiedocumenten voor de afhandeling van uw premie aanvraag via www.mijnverbouwpremie.be.

 

De Vlaamse overheid zorgt voor de uiteindelijke uitbetaling van de premie.

 

Mijn Verbouw Premie is sinds 1 juli 2022 de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende investeringenVanaf 1 oktober 2022 kunt u de premie online aanvragen via het digitaal loket. U kunt Mijn VerbouwPremie niet op papier aanvragen. Bent u hier niet voldoende mee vertrouwd, dan kunt u het woonloket van uw gemeente contacteren om u te helpen bij uw aanvraag.

 

 • • De premie kunt u voor eenzelfde gebouw voor iedere categorie van werken afzonderlijk of voor meerdere categorieën van werken in 1 keer samen aanvragen.
 • • De behandeltermijn bedraagt maximaal 8 maanden en de premie wordt na maximaal 12 maanden uitbetaald. Uiteraard wordt ernaar gestreefd dossiers zo snel mogelijk te behandelen en uit te betalen.
 • • U moet uw aanvraag uiterlijk 2 jaar na de datum van de laatste factuur (=eindfactuur) indienen. Enkel de voorschot- en tussentijdse facturen met factuurdatum binnen de 2 jaar voor de aanvraagdatum van de premie, komen in aanmerking voor de berekening van het premiebedrag.

Waarom zou ik de muur na isoleren?

Kil gevoel in huis, koude muren en een onaangenaam comfort? Dan lijkt het wel dat uw spouwmuren niet geïsoleerd zijn. Dit komt vaak voor in huizen van 1945 tot 2000. U laat dan een enorme mogelijkheid liggen om te besparen op uw energiefactuur. Een gemiddelde gezin zonder woning isolatie verliest veel warmte via en verbruikt per jaar maar liefst voor 3000 kWh per jaar aan energie. Hetzelfde gemiddelde gezin met een goed geïsoleerd huis heeft maar 1250 kWh nodig voor energie. Dat verschilt al snel enkele honderden euro’s per jaar. De meeste huizen zijn eenvoudig te isoleren zonder verbouwing. Spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant in de muur gespoten en is in enkele uren klaar. Binnen ontstaat er geen stof of vuiligheid. Isoleren verbetert het comfort van uw woning: minder damp op de ramen, warmere vloeren en minder geluidsoverlast van buiten.

Wanneer kan spouwmuurisolatie niet toegepast worden?

Spouwmuurisolatie kan niet geinjecteerd worden wanneer de spouw sterk vervuild is. Een gelijkmatige verdeling van de parels is essentieel om een degelijke isolatie te garanderen. Wanneer resten van mortel of puin aanwezig zijn in de spouw ontstaan er koudebruggen. Dit kan resulteren in vocht of schimmelplekken.

Is Nu-Isoleren.be ATG gecertificeerd?

Nu-isoleren.be beschikt over de nodige certificering ATG die van ons uw ideaal isolatiebedrijf maken. 100% tevredenheid gegarandeerd!

Vraag Uw Offerte Aan

  Wat vertellen onze klanten?

  Klanten Ervaringen

  Spouwmuurisolatie injecteren?

  Nu-Isoleren.be is u graag van dienst. Snelle opvolging verzekerd.
  De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

  Vraag Hier Uw Offerte Aan

  Toonaangevend In Kwaliteit

  Onze Isolatie Merken

  Welke types spouwisolatie zijn er?

  1. EPS-parels
  1. Deze kleine bolletjes worden via de voegen in de spouwmuur geblazen. Het is een vochtbestendige oplossing en het gaat hier om een duurzaam materiaal. Ook op het vlak van brandveiligheid en geluidsisolatie scoort dit materiaal goed, (maar minder dan glaswol.) De prijs is relatief laag, zeker in vergelijking met de goede isolatiewaarde.  Het is technisch mogelijk reeds te isoleren met EPS als uw spouw slechts 3 cm breed is.
  2. PUR-spuitisolatie
  1. Deze vloeistof zet uit en wordt harder. Zo krijgt u een naadloze afdichting. PUR is minder op het vlak van geluidsisolatie en is niet echt milieuvriendelijk. PUR is niet recycleerbaar. Het is wel duurzaam, vochtbestendig en krimpvrij. Dit materiaal valt aan te raden bij een zeer smalle spouwmuur. Het is redelijk duur, maar isoleert ontzettend goed. Wel moet men rekening houden met de expansie kracht van pur. 
  2. Glaswol
  1. Glaswol wordt in de spouw geblazen. Het is vochtbestendig en onschadelijk voor het milieu. Glaswol is uiterst betaalbaar en scoort goed op het vlak van brandveiligheid en geluidsisolatie. 5 cm dikte hebt u bij glaswol echt wel nodig.
  Welk materiaal kies ik voor mijn spouwmuurisolatie?
  Hier spelen een aantal factoren:
  • Voegen: Afhankelijk van de dikte van uw voegen zijn er meer of minder opties mogelijk.
  • Breedte van de spouw: In een spouw kan er minder isolatiemateriaal. Als er weinig plaats is, kiest u beter voor een hoger isolerend vermogen. Het ene materiaal is ook beter geschikt voor een smalle spouw dan een ander.
  • Het doel: Wilt u enkel thermisch isoleren of wilt u ook het geluid dempen? Steen- en glaswol isoleren akoestisch het best.
  Premie voor het plaatsen van spouwisolatie

  De investering in spouwmuurisolatie is niet onoverkomelijk, meer nog u krijgt er zelfs een premie voor. De verschillende regeringen in ons land zetten immers in op energiezuinig wonen en spouwisolatie past perfect in dat plaatje. De premies variëren van jaar tot jaar en zijn vaak afhankelijk van waar u woont, maar vraag er ons gerust naar. Wij informeren ons steeds grondig en zijn steeds op de hoogte van alle mogelijke premies waar u voor in aanmerking komt. Indien gewenst ondersteunen we u ook bij het aanvragen van deze premies. Meer informatie over deze en andere premies vindt u trouwens op vlaanderen.be. 

  Een spouwmuurisolatie kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie

  Een bestaande woning zonder spouwisolatie? Geen ramp, er kan nog steeds isolatie geplaatst worden. Wij maken sowieso een onderscheid tussen nieuwbouw en renovatie. 

  Renovatie
  • Een bestaande spouw kan u eenvoudig laten na-isoleren. We maken kleine gaatjes in de gevel en spuiten zo de isolatie in de spouw. Het spreekt voor zich dat we deze gaatjes ook weer dichtmaken. Meer nog, u merkt er niets van. Het zijn geen grote werken en meestal is de klus op een dag geklaard.
  Nieuwbouw
  • Bij een nieuwbouw wordt de isolatie in de spouw tijdens het bouwproces voorzien. Dit is uiteraard het makkelijkste. 
  Hoe herkent u een spouwmuur?

  Wilt u uw muren wel laten isoleren, maar geen idee of het om spouwmuren gaat? Op deze manier kan u een spouwmuur herkennen:

  • Meestal kan u op de bouwplannen wel zien of een muur een spouw heeft of niet.
  • Verluchtingsroosters wijzen meestal op een spouw.
  • Is uw muur dikker dan 25 cm, dan is de kans groot dat er een spouw voorzien is.
  • Woningen van voor 1950 hebben meestal geen spouwmuur
  Welke muren kunnen van spouwisolatie voorzien worden?

  Om een muur te kunnen isoleren moet zowel de muur als de spouw aan enkele voorwaarden voldoen:

  • De spouw moet dik breed genoeg zijn
   Een spouw moet minimum 5 cm
   dik breed zijn om in aanmerking te komen voor de premie.   Technisch is het reeds mogelijk vanaf 3 cm zijn om efficiënt spouwisolatie te kunnen aanbrengen, anders kan een egale vulling van de spouw niet gerandeerd worden wat kan leiden tot condensatieproblemen. 
  • Dampopen gevelbekleding
   Droge omstandigheden zijn nodig voor een optimale spouwmuurisolatie. Vocht moet makkelijk afgevoerd kunnen worden en een dampopen gevelbekleding is dan ook ideaal. Het vocht kan zo makkelijk via de gevel weg.
  • De spouw is niet vervuild
   Cementresten of cementbaarden dienen verwijderd te zijn. Indien dit niet het geval is kunnen er vochtproblemen ontstaan.
  • Een vochtgevoelige gevelsteen
   Best kiest u voor een vochtregulerend isolatiemateriaal. Zodat er geen natte plekken kunnen ontstaan.  Als extra bescherming kan u nadien kan de gevels dan beter eerst impregneren. Dit zorgt voor een transparante beschermingslaag.
  • De gevel is nog in goede staat

  Heeft uw gevel barsten, scheuren of schade? Herstel deze dan voordat u spouwisolatie aanbrengt. Anders kan u nooit optimaal isoleren en heeft u kans op vochtproblemen of verdere voortzetting van de barsten

  Ik heb al spouwmuurisolatie: wat nu?

  Zeker bij oudere huizen is de isolatie vaak niet van topkwaliteit. Zeker vroeger werden minder kwalitatieve materialen gebruikt. Isolatie kan ook inzakken. Soms volstaat een kleine ingreep om dit recht te trekken, maar vaak is het verwijderen van de oude spouwmuurisolatie en nieuwe plaatsen de beste oplossing. 

  Hoe kiest u uw isolatiebedrijf?

  Uiteraard gaat u offertes vergelijken. Wij doen er dan ook alles aan om u een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden. Zorg er wel altijd voor dat u een correcte vergelijking maakt en weet dat er veel kaf tussen het koren zit. Luister altijd naar meerdere specialisten, want niet iedereen is even goed op de hoogte van wat er met spouwisolatie mogelijk is. Als u prijzen gaat vergelijken, vergelijk dan grondig.

  Kies zeker voor een gecertificeerde firma.  Enkel zo kan u in aanmerking komen voor de premie.

  Wat kost een spouwmuurisolatie?

  Een standaardprijs kleven op een spouwmuurisolatie is niet makkelijk. Er komen immers heel wat factoren bij kijken. Denk maar aan de breedte van de spouw, de te isoleren oppervlakte, de bereikbaarheid, de moeilijkheidsgraad en het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Wij maken u met een plezier een offerte op maat. 

  Hoe snel kan u uw spouwisolatie terugverdienen?

  Vaak heeft u al na 2 jaar uw initiële investering gerecupereerd. Afhankelijk van de factoren die meespelen kan dit oplopen tot maximaal 7 jaar. 

  Vraag vandaag nog uw offerte aan voor spouwmuurisolatie

  Een offerte op maat voor het isoleren van uw spouwmuren? Contacteer ons en we komen, gratis, bij u thuis ter plaatse voor een degelijke analyse van uw muren en bezorgen u een gedetailleerd voorstel.  

  Spouwmuurisolatie plaatsen?

  Nu-Isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
  De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

  Vraag Hier Uw Offerte Aan
  4.8/5 - (220 votes)