Premies voor dakisolatie

Premies voor dakisolatie1

Met dakisolatie kunt u heel wat energie besparen. In een goed geïsoleerde woning is er minder verwarming nodig. En dat merkt u op uw energiefactuur. Met de energiewinstcalculator kunt u berekenen hoe snel u uw investering in dakisolatie terugverdient.

Volgens de Vlaamse dakisolatienorm moet elke woning tegen 2020 dakisolatie (of zoldervloerisolatie) hebben.

Als u investeert in dakisolatie, kunt u steun krijgen van verschillende instanties.

  • De netbeheerders geven onderstaande premies.
    • Premie voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie). U mag de dakisolatie zelf plaatsen of laten plaatsen door een aannemer.
    • Burenpremie. Deze premie is voor projectbegeleiders die per project minstens 10 woningen helpen energiezuinig te maken.
    • Totaalrenovatiebonus. U kunt deze bonus krijgen als u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt.
  • In een aantal gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Vind uw gemeentelijke en provinciale premies via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be. Of neem contact op met uw gemeente.
  • Voor bepaalde huurders en verhuurders zijn er ook de sociale isolatieprojecten voor huurwoningen.
  • Als u uw dak of een deel van uw dak vernieuwt en tegelijk dakisolatie plaatst, kunt u ook in aanmerking komen voor een verbeteringspremie. Om een verbeteringspremie te kunnen krijgen, moet uw woning minstens 25 jaar oud zijn en mag uw inkomen niet hoger zijn dan een vastgelegd bedrag. Opgelet: de verbeteringspremie wordt stopgezet op 1 juni 2019. U kunt die premie aanvragen ten laatste op 31 mei 2019.

De belastingvermindering voor dakisolatie werd in 2017 afgeschaft. Alleen wie aan meerdere voorwaarden voldoet (onder meer een voorschot betaald hebben in 2016 en de eindfactuur betaald hebben in 2017) kon nog in aanmerking komen voor de belastingvermindering. De isolatie moest ook geplaatst worden door een aannemer.

Procedure

Aanvraag

Als Nu-Isoleren.be adviseren en begeleiden wij u voor een goede afronding van uw aanvraag. Onze vertegenwoordiger heeft reeds ervaring met heel wat premieaanvragen voor isolatie, dus zal hij u de juiste pad wijzen. Vraag advies en een gratis offerte zodat u kunt genieten van een geïsoleerd huis met een serieuze premie bovenop.

1 Tekstfragmenten, procedures en verwijzigingen naar externe websites op deze pagina zijn afkomstig van vlaanderen.be, de officiële website van de Vlaamse overheid.

Contacteer ons nu voor een vrijblijvende afspraak.

Gratis Offerte