Polystereen parels

Isolatieparels en korrels

Polystyreen kent iedereen als piepschuim, één van de best isolerende materialen. De piepschuim isolatieparels worden als spouwmuurisolatie gebruikt en worden in de spouwmuur gespoten. Polystyreen kan goed tegen druk en heeft een hoge isolatiewaarde. Het bestaat uit koolstof en waterstof wat samen voor een hoge isolatiewaarde zorgt. De polystyreen wordt in de spouw geblazen, de parels zullen met lijm aan elkaar plakken. Het kan daardoor niet wegzakken of uit de spouw stromen.

De isolatiekorrels perliet zijn gemaakt van vulkanisch glas en is daarmee een natuurproduct, toch is de isolatiewaarde lager dan polystyreen. Het vulkanisch glas waarmee de isolatiekorrels gevormd worden zorgen ervoor dat de korrels waterafstotend zijn. De isolatiekorrels zullen bij het inblazen in de spouwmuur er doorheen stromen.

De isolatiewaarde van isolatieparels ligt hoger dan die van de isolatiekorrels. Er zijn verschillende soorten isolatieparels die ieder een andere isolatiewaarde hebben. Zo hebben de standaard isolatieparels een isolatiewaarde van HR. De witte isolatieparels hebben een HR+ kwaliteit en de polystyreen isolatieparels hebben de beste isolatiekwaliteit, namelijk HR++, dat 20% beter is dan HR+. Het voordeel van polystyreen isolatieparels is dat ze waterdamp doorlatend zijn en de muur daarmee laten ademen.

Contacteer ons nu voor een vrijblijvende afspraak.

Gratis Offerte